1-64 Daniel Boone Bridge Request for Qualifications Submitted Questions and Responses

RFQ Section

RFQ Requirement

Question

MoDOT Response

Section 3.4, Part 2
Page 9

Key Personnel

Can the Quality Manager be an employee of the
Joint Venture companies?

The Quality Manager must be independent of
production and must report directly to the Submitter's
Executive Management Team. The Quality Manager can
be an employee of the Submitter or Joint Venture
company as long as the Quality Manager's role meets
the above two listed requirements.

General

Not applicable

Are suppliers, subcontractors, consultants required
to submit individual SOQs?

No. The General Contractor or Joint Venture team is
required to submit the SOQ. Individual companies will
need to speak to the General or Joint Venture to offer
prices and/or to join teams.

Section 3.4, Part 2
Page 9

Key Personnel

Does the Design Manager have to be located at the
co-located project office?

The Design Manager description states that the Design
Manager must be located at the co-located project office
when Design activities are being performed. During
construction, the Design Manager shall be readily
available for onsite consultation.

Section 3.10, Part 2
Page 11

Form 5 Prequalifcation Contractor
Questionnaire

How do you fill out this form related to creating a
new joint venture company when you don't have
any information to answer the questions since the
joint venture has no history?

This form is required to certify a company that is not
already certified to work for the Missouri Highways and
Transportation Commission. In the case of a Joint
Venture, one questionnaire should be completed to pre-
qualify the Joint Venture, but you will need to provide
information and attachments in the one form related to
each company inside the Joint Venture.

Section 3.10, Part 2
Page 11

Form 5 Prequalifcation Contractor
Questionnaire

You previously indicated that the joint venture
should complete the form and use the individual
firm experience to answer the questions within the
form. Is it acceptable for the JV to complete the top
half of page 1 (Legal name through the contact
person) and then attach complete forms for each JV
member?

Yes. | believe your approach will satisfy the
requirements of Form 5.

Section 3.4, Part 2
Page 9

Key Personnel

Is the Construction Manager position similar to
what is called in the field a Superintendent,
someone who has the day-to-day responsibility for
tradesmen and contractors?

Depending on your description of a Superintendent, it
could be the same. The Construction Manager as stated
is responsible for scheduling, coordination of
subcontractors and all aspects of construction.

Section 2.10 and

In Section 2.10 Major Participant we require the

Is it the intent to submit more than one bonding

Section 3.6 requires only the Submitter must submit a

Section 3.6 listing of a subcontractor with 10% or a letter? bonding letter. In the case of a Joint Venture, a bonding
subconsultant performing more than 20% of the letter is required from each member company of the
design. However in Section 3.6 Major joint venture.

Participant Information, letters of Bonding
Capacity require letters of bonding capacity that
the Submitter is capable of covering the Project
in the amount of $117 million.

General Not applicable Are the existing bridge As-Built plans available? For bridge security reasons, we cannot provide the
existing bridge As-Built plans on a public FTP site but
they are available upon request. If your team wants
them, please contact the Project Director and we will get|
them to you in a secure way.

General Not applicable May we use the Daniel Boone Bridge logo and/or  |Yes. Both the MoDOT logo and Boone Bridge logo added

the Missouri Department of Transportation logo in  [to FTP site as a jpg for easy download for use in SOQs.
our response to your RFQ? (Jan. 24, 2012)

General Not applicable May we modify the format of Forms 1-6 from the Please use the forms as they exist with your specific
RFQ to match our Statement of Qualifications as  |information supplied in the provided spaces. If the boxes
long as we don't change the existing content? need to be bigger to fit your information, that is fine, but

don't change the order of the form.

General Not applicable Will the scores from the RFQ evaluation "carry Scores do not carry over. SOQ evaluation determines

forward" to the RFP evaluations or will it be a clean
slate once the shortlisted teams are announced?

short-listed teams only.

Section 2.7, page 6

Organizational Conflicts of Interest — the first
paragraph, line 7 states, The potential
organizational conflicts must be submitted in
writing using Appendix F as a disclosure
statement that is signed by the Key Personnel.”

Is this supposed to read “Major Participants” or
“Submitter” rather than “Key Personnel"?

The word "Key Personnel" should be "Submitter" and
MoDOT will issue an Addendum to ensure the RFQ is
correct.

Section 3.4, Part 2,
page 9

Key Personnel and Organization for the Project
Manager states ,“The Project Manager should
have at least ten years of recent experience
managing the design and construction of major
highways and river structures.”

Should this read, “managing the design and/or
construction™?

The Project Manager is the leader of the entire Design-
Build team and should have at least ten years of
experiencing managing design and construction of major
highways and river structures.




Section 3.4, Part 2,
page 9

Key Personnel and Organization for the Quality
Manager states, “The Quality Manager should
have at least ten years of recent experience
developing, implementing, and overseeing
quality programs related to major highways and
river strictures ”

Should this read, “  implementing, and overseeing
quality programs related to major highways and/or
river structures™?

No. It should not be read as either or. This is a major
river bridge with roadway. The Quality Manager
description will remain as written.

Section 3.4, Part 2,
page 10

Key Personnel and Organization for the
Structural Design Lead Engineer states,”

shall be available for weekly meetings in the 1-64
Daniel Boone Bridge Design-Build Project
Office.”

Given the size and complexity of the bridge
structure to be built and the desire to co-locate the
design, construction, and owner teams, it is
inconsistent to require the Structural Design Lead
Engineer to “be available for weekly meetings in the
1-64 Daniel Boon Bridge Design-Build Project
Office” rather than being required to be located on
site when structural design activities are being
performed. Therefore, to be consistent with the
scope of the project and project goals, we strongly
recommend that the Structural Design Lead
Engineer requirements be modified to require this
key person to be co-located and 100% available to
this project for the duration of the design phase of

No. The Design Manager is required to be on site full
time during design activities. The Structural Design Lead
Manager's description will remain as written. If it works
for your team to have the Structural Design Lead
Engineer 100% of the time on site, we are open to
whatever works for your team.

Section 2.4, Part 2
page 10

In Section 3.4, it states "The Design Manager
should have at least ten years of recent
experience managing the design of major urban
highways." Since the biggest part of the project
is the replacement of a major river bridge, we
expected the Design Manager should have
significant experience managing river bridges.

Can you please clarify the intent of this section and
the requirements for this key individual?

The Design Manager is responsible for the overall design
is expected to be on site during Design activities.
Experience in managing major urban highway design
work is key here since we are also asking for a Structural
Design Lead Engineer. If the Design Manager also has
experience in managing major river bridges as well that's
great.

Section 2.4, Part 2
page 10

According to RFQ language the Design Manager
"must be a registered professional engineer in
the State of Missouri."

Can you clarify that this requirement will be
considered to be met so long as the Design
Manager is registered prior to NTP for the
successful DB team? In other words if the Design
Manager proposed in the SOQ is registered in
another state and have their PE pending by comity,
is it acceptable to show this person in the SOQ so
long as they are completely registered by NTP?

Yes, that is acceptable. The Design Manager must be a
registered professional engineer in the State of Missouri
by NTP1.

Section 3.3, Part 1
page 8-9

Submitter experience

Please confirm that projects discussed in the SOQ
text as part of Part 1 are strictly limited to the 8
reference projects that each proposer is including.

Yes. The Submitter experience should be in reference to
the limit of 8 reference projects.

Section 1.5, page 4

Stipend for unsuccessful Proposers

The stipend amount seems low for a project of this
size and scope. Has this amount been established,
or is there a possibility it might be modified at the
time of the RFP?

At this time, we have no plans to change the stipend in
the RFP.

General Not applicable How do | get a list of perspective bidders, general [The sign in sheet from the January 9, 2012, Industry
contractors? Meeting is available on the project website.
General Not applicable Can the topography survey files, .tin files, be made |The .tin files are available on the project FTP site. (Jan.

available?

18, 2012)
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